Τι ακριβώς είναι η ενεχυρίαση

Η ενεχυρίαση ή ενεχύραση είναι ο δανεισμός κάποιου χρηματικού ποσού με την κατάθεση ενός ενέχυρου αξίας. Πρόκειται για έναν πολύ παλιό τρόπο δανεισμού, ο οποίος προϋπήρχε των τραπεζών και πραγματοποιείται μέχρι και σήμερα.

Ο δανειζόμενος προσκομίζει τα αντικείμενα που θέλει να δώσει ενέχυρο στο δανειστή, συμφωνούν το ποσό του δανείου και τα αντικείμενα φυλάσσονται από το δανειστή έως ότου ο δανειζόμενος επιστρέψει το δάνειο πλέον του τόκου και πάρει πίσω τα αντικείμενά του.

Σήμερα είναι πιο διαδεδομένο το ενέχυρο χρυσού ή κοσμήματος, το ενέχυρο διαμαντιών και το ενέχυρο χρυσών λιρών ή άλλων πολύτιμων νομισμάτων.

Ασφάλεια συναλλαγής μέσω της ενεχυρίασης

Όταν αποφασίσετε να δώσετε ενέχυρο κάποιο ή κάποια από τα προσωπικά σας πολύτιμα αντικείμενα θα πρέπει να προσέξετε οπωσδήποτε τα παρακάτω:

1) Ενεχυροδανειστήριο αναγνωρισμένο από το κράτος

Το ενεχυροδανειστήριο που θα επιλέξετε θα πρέπει να φέρει νόμιμη κρατική άδεια. Αυτό σημαίνει πως εφόσον το ενεχυροδανειστήριο ελέγχεται από το κράτος, η συναλλαγή είναι καθόλα νόμιμη και απολύτως φερέγγυα. Η Oromercato λειτουργεί ως ενεχυροδανειστήριο για περισσότερα από 30 χρόνια.

2) Διαφάνεια και γραπτή συμφωνία

Για την ξεκάθαρη και ομαλή έκβαση της συναλλαγής είναι απαραίτητη η σύναψη γραπτού ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ των ενδιαφερόμενων. Θα πρέπει να αναφέρεται σε αυτό μεταξύ άλλων και η αντικειμενική αξία του ενέχυρου, το ποσό που θα δοθεί ως δάνειο, το επιτόκιο δανεισμού και ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου. Σ’ αυτή τη φάση είναι απαραίτητη η συμβολή ενός εξειδικευμένου εμπειρογνώμονα ο οποίος θα εκτιμήσει επαγγελματικά κι ανεπηρέαστα το αντικείμενο και θα προσδιορίσει την τιμή του.

Στην Oromercato η πεπειραμένη και εξειδικευμένη ομάδα μας θα σας παραθέσει εντελώς δωρεάν κι εμπεριστατωμένα την πραγματική υπολογισθείσα αξία των τιμαλφών σας.

3) Σωστή φύλαξη των αντικειμένων σας

Ο δανειστής είναι υποχρεωμένος να σας εγγυηθεί για την ασφάλεια των αντικειμένων σας όσο διάστημα παραμένουν στην κατοχή του. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να τα χρησιμοποιήσει ή να τα πωλήσει εφόσον δεν έχει επέλθει ο χρόνος που έχει συμφωνηθεί.

Η ενεχυρίαση για εμάς αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση. Εγγυόμαστε 100% την ασφάλεια των ενέχυρων σας και τα φυλάσσουμε σε θυρίδες υψίστης ασφάλειας σε κεντρική τράπεζα.

“Τα ενέχυρα σας παραμένουν 100% ασφαλή στην Oromercato

4) Επικοινωνία με τον πελάτη

Είναι πολύ σημαντική η σωστή και ξεκάθαρη επικοινωνία με τον πελάτη καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας. Στόχος μας είναι η ικανοποίηση των πελατών μας προκειμένου να μας εμπιστευθούν ξανά και σε επόμενες συναλλαγές τους.

Δεν αποσκοπούμε στην απόκτηση των ενέχυρων σας. Αντιθέτως, επιθυμούμε να σας τα επιστρέψουμε το συντομότερο με την καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού. Για το λόγο αυτό, επικοινωνούμε μαζί σας καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τη λήξη του συμβολαίου και σας ενημερώνουμε εάν θέλετε να έρθετε να παραλάβετε το ενέχυρο σας ή να παρατείνετε το συμβόλαιο ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Έχετε τον πλήρη έλεγχο και την ευελιξία που επιθυμείτε!

5) Άμεσα μετρητά χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες

Ένα νόμιμο και σωστής λειτουργίας ενεχυροδανειστήριο θα πρέπει να είναι σε θέση να σας παράσχει άμεσα το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο ενέχυρο σας. Επισκεφτείτε μας στην

Πλατεία Γεωργίου Α 9-11 (Πάτρα) για να παραλάβετε άμεσα, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά χρήματα από τα αντικείμενά σας χωρίς να τα χάσετε.